Na een opgelopen blessure of operatie kunt u pijnklachten of beperkingen in uw dagelijks leven en sport ervaren. Fysiotherapie of (Orthopedische) Manuele Therapie kan u helpen om weer op uw oude niveau te komen middels actieve oefentherapie om uw belastbaarheid te verhogen. De therapeuten van Fysiotherapie de Dijken staan voor u klaar om u hierin te begeleiden naar uw oude belastbaarheid in uw werk, privé en sport.

foto-75
foto-156

Orthopedische & Sport revalidatie:

Bij Fysiotherapie de Dijken kunt u terecht voor uw (orthopedische)revalidatie, bent u geopereerd of heeft u een blessure opgelopen. De fysiotherapeuten en manueeltherapeuten bepalen tijdens de intake samen met u de gewenste doelstellingen en het behandelplan.

De revalidatie kan bestaan uit actieve oefentherapie, kracht- en conditietraining, verbeteren van uw coördinatie, gericht op uw eigen werk of tak van sport. Naast de oefeningen kunnen behandelmethodes zoals manuele therapie, dry needling, medical taping deel uit maken van uw revalidatietraject.

Revalidatie na een nieuwe heup of nieuwe knie

Als u een nieuwe heup of een nieuwe knie hebt gekregen kunt u uiteraard terecht bij onze therapeuten. We hebben een kleine simpele oefenzaal op onze locatie Groen Dijk, daarnaast is op onze locatie Lage Dijk-Noord de mogelijkheid om uitgebreid te kunnen oefenen binnen de sportschool van Lucas Fitness met al haar faciliteiten.

Eerste begin aan huis

De eerste weken na uw operatie bent u wellicht niet in de mogelijkheid om naar de praktijk te komen. Wij komen dan naar u! Dan kan er fysiotherapie aan huis gegeven worden. De eerste weken kunt u thuis in uw vertrouwde omgeving herstellen en kunnen we u specifieke adviezen geven voor in uw eigen woonomgeving.

foto-205
foto-6

Gespecialiseerd in uw revalidatie

De therapeuten van Fysiotherapie de Dijken zijn gespecialiseerd in het revalideren van aandoeningen in het bewegingsapparaat. Heeft u een schouderoperatie ondergaan, heeft u knieklachten na een ski ongeluk, bent u door de enkel gegaan, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Verwijzing bij revalidatie vaak noodzakelijk

Na uw operatie wordt u meestal verwezen door uw arts of specialist, na een opgelopen trauma kan dat ook door de huisarts zijn. Voor een chronische (langdurige) revalidatie hebben we een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. De kosten worden dan vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering als uw klacht op de chronische lijst van de zorgverzekeraar staat. U kunt ook zonder verwijzing terecht voor uw revalidatie.

Tarieven en vergoedingen

In geval van een chronische indicatie na bijvoorbeeld een operatie moet u de eerste 20 behandelingen zelf financieren. Dit kan vaak voor een groot gedeelte of geheel uit uw aanvullende verzekering. Mocht deze onvoldoende dekking bieden moet u de resterende behandelingen zelf betalen, vanaf de 21ste behandeling gaat de vergoeding dan vanuit de basisverzekering, houdt u rekening met mogelijk uw eigen risico over de eerst verbruikte kosten uit de basisverzekering.

Fysiotherapie de Dijken heeft met veel verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Als wij geen overeenkomst met de zorgverzekeraar hebben of u bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten van de gegeven behandelingen voor uw eigen rekening. Check voor de zekerheid altijd met uw eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt in uw specifieke situatie. U bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor deze informatie, maar wij willen u zoveel mogelijk adviseren en uitleggen met uw specifieke gegevens en onze ervaringen in deze materie.

Maak een afspraak bij ons